Ouw Wieje gast, dat 2021 was me een hendig heftig jaar ouw hoer niet! Onze geliefde provincie was werd afgelopen jaar zwaar getroffen van Mook tot aan Mesch door Covid, Delta en Omikron; een inktzwart scenario. Alle Limburgers kennen wel mensen die getroffen werden. Velen verloren zelfs hun leven. Nooit hadden we kunnen vermoeden dat een wereldwijde pandemie ook hier bij ons in het bronsgroen eikenhout zo zou kunnen woekeren.

Natuurlijk staan wij in eerste instantie op en nemen onze hoed af voor alle medewerkers van de ziekenhuizen in Limburg, of je nou schoonmaker bent in het UMC+, op SEH werkt bij het Zuyderland, Ambulancebroeder bent bij het Laurentius, of longarts bij het Vie Curi in Venlo, huisarts in Merkelbeek of thuisverzorgende in Belfeld; jullie zijn allemaal de grootste helden van het afgelopen jaar!

Het is onmogelijk dit stukje te schrijven zonder onze helden te eren, en stil te staan bij hetgeen er ook afgelopen jaar weer is gebeurd op het gebied van de pandemie.

Ondanks dat onze provincie op alle mogelijke manieren op slot ging bleven er krachten in onze gemeenschap die ons hielpen om de moed erin te houden. Om toch, ondanks alles een perspectief te blijven zijn op een mooiere toekomst. Waar zouden we zijn zonder onze cultuur? Zonder onze muziek? Juist! We zouden helemaal nergens zijn. Zonder dat er opgetreden kon worden bleven de Limburgse muzikanten werken aan mooie muziek. In thuisstudio’s, solo of in huiskamerconcertjes. Van oudsher zijn wij Limburgers een volk dat elkaar helpt en dat zijn we ook dit jaar blijven doen. Dus als er een zonnestraal is die door het donkere wolkendek van 2021 heen priemt dan is het wel die van de muzikale hartslag van Limburg.

Om het jaar af te sluiten hebben we bij Maxazine een mooie playlist gemaakt met al het moois dat ons is opgevallen dat er in Limburg werd gemaakt. Vaak tegen de stroom en de verwachting in, maar daardoor juist zoveel mooier. We brachten de 40 mooiste Limburgse nummers van 2021 bij elkaar. Muziek uit alle delen van onze mooie provincie en uit alle stijlen.

Bekende namen als Rowwen Hèze, Lex Uiting, en Frans Pollux, maar ook prachtige nieuwe parels die nog veel gaan betekenen voor de Limburgse muziek zoals Madoux, Linda Zijlmans, Come on Hero en Etan Huijs. Onze provincie heeft zoveel te bieden. Geniet van de lijst met de beste Limburgse popmuziek van 2021. Laat hem overal horen, laat hem troost brengen en een glimlach. Op naar betere tijden, op naar 2022!

Maxazine Limburg 2021 jaarlijst

Rowwen Hèze – Hoe Lang Nog
MADOUX – Neon
Solomon – Endless
Linda Zijlmans – Ik Kom D’r Aan
Come on Hero – Declaration
Frans Pollux – Van ’t Paad Aaf
Lex Uiting – Ik Belaof
Jack Poels – Hartevrouw
HAEVN – Throw Me a Line
Van Mofert – Zomere
Lucas & Steve – No Diggity
Etan Huijs – Josephine
Anna Nita – How Come (We Get Along So Well)
HAEVN – Throw Me a Line
DeWolff – Sugar Moon – Live at Royal Theatre Carré, Amsterdam
Elle Hollis – Guys & Cars
Afrojack – Anywhere With You
Kovacs – Tutti Frutti Tequila
Pikkatrillaz – Potloejer
Blackbird – Lean On Me
Geoff Wyld – Daydreamer
32 Ohm – Tadellos
A Minor Problem – Whatever
ALEESA – Not the One
Anna Nita – Who’s That?
Barosz – Mindstealer
Lil Zidje – CUT JE UP
Buzzard’s Brew – Unstoppable
BMI Goes India – Elephant Noise
Under False Names – Pick Your Poison
Jodymoon – Old Boots
Low5 – Know Better
Jop Dorris – Sparrow
Vendetta Drive – Move
Ruff – Anyone But You
LÖRK – Oorverdovend Stil – Live at Rumah Recordings
Jelske – Weer & Wind
De Hoos – Soms geit ut dich
Josh Island – Fire In You
Maggie Dae – What’s Wrong with Dreaming?

Deel: