Burna Boy heeft afgelopen week zijn nieuwe single ‘B. D’OR’ uitgebracht. De track is een samenwerking met Wizkid en is geproduceerd door de Nigiriaanse/Britse producer P2j. Het nummer is geïnspireerd op de Ballon d’Or – een prestigieuze award voor de beste voetballer ter wereld.

De single volgt op het nieuws dat Burna Boy de eerste Nigeriaanse artiest is die zal optreden in het iconische Madison Square Garden in New York op 28 april 2022. Eerder dit jaar rondde de African Giant al een succesvolle tour af met shows in onder andere Londen en Parijs. Daarnaast trad hij op tijdens het 2021 Global Citizen Festival en The Governor’s Ball.

Over Burna Boy

De Nigeriaanse artiest Burna Boy begint op zijn tiende met het maken van muziek, maar vertrekt na het behalen van zijn college-diploma naar Londen om aan de universiteit te studeren. Na twee jaar keert hij terug naar Nigeria om weer aan zijn grote passie voor muziek te werken. Sindsdien heeft Burna Boy verschillende EP’s, mixtapes, singles en albums uitgebracht, waaronder het Grammy Award genomineerde album ‘African Giant’ en het met een Grammy Award bekroonde album ‘TWICE AS TALL’. Inmiddels staat Burna Boy bekend om het door hemzelf gecreëerde genre Afrofusion, maakte hij in 2019 zijn debuut op Coachella en ging hij in 2019 naar huis met een BET Award voor Best International Act.

Deel: