Roadburn Festival in Tilburg kondigt 17 nieuwe namen aan voor het festival, wat plaats vindt van 21 tot 25 april 2022. Daarbij zit tweede artist-in-residence SLIFT, een showcase van Pelagic Records met onder andere Lustmord en wederom veel exclusieve shows van diverse artiesten. Weekendtickets en vrijdag- en zaterdagtickets zijn allemaal uitverkocht. Er zijn nog een zeer beperkt aantal donderdag- en zondagtickets beschikbaar.

Artistiek directeur Walter Hoeijmakers: “Nog net voor de feestdagen, brengen we deze aankondiging in de hoop dat 2022 weer een volledige terugkeer ziet van festivals en clubshows en dat we dat gegeven weer mogen vieren in april. We wensen jullie fijne feestdagen en hopen dat jullie net zo uitkijken naar Roadburn 2022 als wij. Dank jullie voor de voortdurende steun, geloof en vertrouwen.”

Het Franse psych trio SLIFT is de tweede artist-in-residence voor Roadburn. Eerder dit jaar werd Full of Hell al aangekondigd als artist-in-residence. SLIFT speelt drie sets gedurende het festival. Eén focust op het album ‘Ummon’, een tweede op weinig live gespeelde nummers en ten slotte nog een show met de Franse muzikant Etienne Jaumet (Zombie Zombie).

Pelagic Records houdt een showcase tijdens Roadburn. Deze showcase krijgt een knallende climax op de Main Stage met drie, in elkaar verweven optredens achter elkaar: dark-ambient grondlegger en elektronische legende Lustmord, een set van diezelfde Lustmord met Karin Park en uiteindelijk de gothic-rockband Årabrot (waar Karin Park ook onderdeel van is). Verder zijn op de showcase te zien: Bruit ≤ ([Extended]-show), Year Of No Light, LLNN (‘Unmaker’ integraal), Oslo Tapes en een solo-set van Karin Park.

Voor de psychedelic liefhebbers presenteert het festival Die Wilde Jagd en Tau & The Drones Of Praise. Beide acts behoorden tot de absolute hoogtepunten op de online editie Roadburn Redux en komen nu naar Tilburg voor welverdiende shows met publiek. De eerder bevestigde band Hangman’s Chair speelt nog één maal een speciale set met Regarde Les Hommes Tomber. Five The Hierophant maakt hun Roadburn debuut, en spelen onder de naam Atonia ook nog een speciale show samen met Wyatt E. en MC Slice. Elders op de line-up, vinden we de invloedrijke doommetalband Warhorse, speelt Huntsmen het album ‘American Scrap’ integraal en vinden we de nieuwe talenten Zetra en Ural Umbo.

Eerder werden al artiesten als Ulver, Lingua Ignota, Liturgy, Emma Ruth Rundle, Russian Circles, 40 Watt Sun, Backxwash en nog veel meer bevestigd.

ÅRABROT
ATONIA: A COLLABORATION BETWEEN WYATT E., FIVE THE HIEROPHANT & MC SLICE
BRUIT ≤ [EXTENDED]
DIE WILDE JAGD
FIVE THE HIEROPHANT
HANGMAN’S CHAIR X REGARDE LES HOMMES TOMBER
HUNTSMEN
KARIN PARK
LLNN
LUSTMORD
OSLO TAPES
SLIFT (ARTIST IN RESIDENCE)
TAU & THE DRONES OF PRAISE
URAL UMBO
WARHORSE
YEAR OF NO LIGHT
ZETRA

Deel: