De legendarische reggaebassist Robbie Shakespeare, bekend van het duo Sly & Robbie, is overleden. Robbie Shakespeare speelde samen met drummer Sly Dunbar als Sly & Robbie op albums van reggae-sterren als Peter Tosh, Bunny Wailer, Bitty McLean, Black Uhuru, Gregory Isaacs, Ini Kamoze en Jimmy Cliff, maar ook op albums van Grace Jones, Serge Gainsbourg, Bob Dylan, Yoko Ono, Cindy Lauper,┬áNo Doubt en Sinead O’Connor.

Robbie Shakespeare werd op 27 september 1953 geboren in Kingston, Jamaica en bundelde zijn krachten in 1975 met Lowell Charles Dunbar, die vanwege zijn liefde voor Sly Stone zijn artiestennaam Sly Dunbar aannam. Beiden waren toen al gevestigde namen in de Jamaicaanse scene, waar ze al sinds de jaren ’60 bekend werden als gelouterde studio-muzikanten. Hun eerste samenwerking samen was op Jimmy Cliff’s album ‘Follow My Mind‘.

De in Kingston geboren Shakespeare werkte zelfs samen met de legendarische Bob Marley en was al enige tijd ziek. Robbie onderging enige tijd geleden een nieroperatie in Florida, waar hij al enige tijd woonde. Zijn dood is een grote klap voor de reggae-wereld, alsmede voor zijn geboorteland Jamaica, die met Shakespeare een groot artiest verliest.

Robbie Shakespeare is slechts 68 jaar geworden.

Deel: