The Cure, de legendarische band rondom zanger en gitarist Robert Smith is volgend jaar voor het eerst weer sinds 2016 met een eigen concert in België te zien. Toen werden fans in een uitverkocht Sportpaleis na 8 jaar wachten beloond met een bijna 3 uur durende show. Het laatste bezoek van The Cure, tijdens Rock Werchter in 2019, werd ook een succes.

The Cure debuteerde in 1979 met het album ‘Three Imaginary Boys’. De grote doorbraak van de band kwam echter een jaar later met de single ‘A Forest’ van het opvolgende album ‘Seventeen Seconds’. Ook daaropvolgende albums als ‘Pornography’, ‘The Head on the Door’ en ‘Disintegration’ zijn succesvol. Dankzij deze albums en hits als ‘Why Can’t I Be You’, ‘Boys Don’t Cry’ en ‘In between days’ groeit de groep uit tot een van de invloedrijkste bands uit de jaren ’80.

In 2019 is de band toegetreden tot de Rock and Roll Hall of Fame waarvan de huidige bezetting bestaat uit: Robert Smith, Simon Gallup (basgitaar), Jason Copper (drummer), Roger O’Donnell (keyboards) en Reeves Gabrels (gitarist). De Britse band The Cure keert volgend jaar op woensdag 23 november terug naar het Sportpaleis in Antwerpen.

Deel: