De veelgeprezen singer-songwriter Olivia Rodrigo komt naar Nederland voor een concert, dat deel uitmaakt van haar ‘SOUR Tour’, ter promotie van haar succesvolle, gelijknamige debuutalbum. De ‘SOUR Tour’ begint op 2 april in San Francisco, doet meer dan veertig grote steden aan in Noord-Amerika en Europa, en sluit op 6 en 7 juli af met twee concerten in de Eventim Apollo in Londen. Voor het Europese deel van de tournee brengt Rodrigo als special guest Baby Queen mee.

De touraankondiging volgt kort op haar verkiezing tot ‘New Artist of the Year’ bij de American Music Awards 2021 en sluit een geweldig jaar af waarin Rodrigo onlangs ook zeven nominaties voor de Grammy Awards 2022 in de wacht sleepte, voor ‘Record Of The Year’, ‘Album Of The Year’, ‘Song Of The Year’, ‘Best New Artist’, ‘Best Pop Solo Performance’, ‘Best Pop Vocal Album’ en ‘Best Music Video’.

‘SOUR’ eindigde bovenin verschillende eindejaarslijsten. Ook belandde Olivia Rodrigo bovenaan in de onlangs onthulde jaarlijkse ‘Wrapped’-campagne van Spotify, waarin de meest gestreamde artiesten, nummers, albums en podcasts van het platform worden belicht. Met meer dan 1,1 miljard streams was haar single ‘drivers license’ het meest gestreamde nummer van 2021 op Spotify (zowel in de VS als wereldwijd) met ‘good 4 u’ ook in de top vijf en ‘SOUR’ wereldwijd het meest gestreamde album.

Het langverwachte debuutalbum ‘SOUR’ en behaalde met 295.000 album-equivalente eenheden in de VS meteen goud in de eerste week. ‘SOUR’ is het meest gestreamde debuutalbum van een vrouwelijke artiest ooit en brak met meer dan 385 miljoen wereldwijde streams ook het record voor het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest in één week. Het album leverde de 18-jarige multi-platina artiest in de VS twee nummer 1-hits op: ‘drivers license’ (4x platina) en ‘good 4 u’ (3x platina), alsmede een top 5-hit met ‘deja vu’ (2x platina). Het album kwam binnen op nummer 1 in Groot-Briitannië, Canada, Ierland, Noorwegen, Nederland, Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland. Alle elf nummers op het album belandden in de top 30 van de top 100 in de USA, waardoor Rodrigo de eerste vrouwelijke artiest én de vierde act ooit is met tegelijkertijd elf of meer nummers in de top 30.

De veelgeprezen singer-songwriter Olivia Rodrigo geeft op woensdag 22 juni een concert in AFAS Live. Dat maakt deel uit van haar ‘SOUR Tour’, ter promotie van haar succesvolle, gelijknamige debuutalbum.

Deel: