De Grammy Award winnende band Kings of Leon is voor het eerst sinds 2014 weer met een eigen headline show in België te zien. De laatste keer dat de Amerikaanse band hun opwachting in Nederland maakte was in 2017, toe een concert gaven op Rock Werchter. Tijdens hun recente tour door Amerika afgelopen zomer, bevatte hun setlist nummers van alle acht hun albums.

In maart dit jaar bracht Kings of Leon hun achtste album ‘When you see yourself’ uit. Het album werd opgenomen in Nashville’s beroemde Blackbird Studios en is geproduceerd door Grammy Award winnende producer Markus Dravs.

Sinds hun debuut in 2003 heeft Kings of Leon, bestaande uit Caleb (gitaar / zang), Nathan (drums), Jared (bas) en Matthew Followill op gitaar, acht albums uitgebracht en meer dan 21 miljoen albums en 40 miljoen singles wereldwijd verkocht. Het album WALLS debuteerde op # 1 in de VS, UK, Canada, Nieuw-Zeeland, Ierland, Oostenrijk en in de top 3 in meer dan 10 landen, waaronder Duitsland en Australië. Daarnaast hebben ze zeven Grammy-nominaties, vier Grammy Awards, drie NME Awards, twee Brit Awards en één Juno Award gewonnen. Met het herkenbare rauwe stemgeluid van frontman Caleb Followill, pakkende gitaarriffs en talloze hits heeft de band over de hele wereld getourd en op grote festivals opgetreden zoals Coachella, Lollapalooza (in Chicago, Berlijn, Brazilië en Chili), Bonnaroo, Glastonbury en 3 keer op Pinkpop.

Kings of Leon keert op 9 juni terug naar België voor een exclusieve show in het Sportpaleis in Antwerpen.

Deel: