Hun optredens werden geprezen in de internationale pers. In 2015 al genomineerd voor een Grammy (Best Ranchero / Mariachi Album), wonnen ze in 2017 de Latin Grammy Award voor hun album ‘Las Caras Lindas’; In 2019 opnieuw genomineerd voor Best Latin Rock, Urban or Alternative Album: Flor de Toloache komt naar Nederland voor een exclusief concert in De Duif in Amsterdam.

Opgericht in 2008 en vanaf het begin geleid door de zangeressen Mireya I. Ramos en Shae Fiol, begon Flor De Toloache als een trio met harp, viool en vihuela gebaseerd op de vroege dagen van de mariachi-muziek. De leden hebben hun roots in Mexico, Puerto Rico, Cuba, Colombia, Duitsland, Italië en de Dominicaanse Republiek. Dit brede scala aan culturele invloeden vormt de rijke voedingsbodem voor een moedige, eclectische en levendige interpretatie van traditionele Mexicaanse muziek.

Op het podium versmelt het ensemble tot een onweerstaanbare eenheid en betovert het publiek met zijn sierlijke en levendige uitstraling – een magie vergelijkbaar met die van de legendarische toloachebloesem, het hoofdingrediënt van de legendarische Mexicaanse liefdesdrank. Flor de Toloache eert en cultiveert de eeuwenoude mariachi-traditie. Door traditie en moderniteit te combineren, verbreden ze de horizon van hun genre en brengen ze de muziek van mariachi dichter bij een nieuw publiek.

De afgelopen jaren zorgden de optredens van Flor de Toloache op wereldberoemde podia in Azië en Europa voor een sensatie. In 2015 en 2016 begon het ensemble aan een uitgebreide Amerikaanse en Europese tournee als voorprogramma van The Arcs, de nieuwe band van Black Keys-zanger Dan Auerbach. Na concerten voor uitverkochte zalen in Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Italië en Frankrijk ging Flor de Toloache weer op tournee en verrukte het Amerikaanse publiek op legendarische locaties zoals First Avenue in Minneapolis, The Vic in Chicago, Terminal 5 in New York, de DC 930 Club en het Ryman Theatre in Nashville, evenals het Coachella Festival en in oktober 2022 zelfs in Het Witte Huis.

In 2020 namen ze het nummer ‘Cultura Profética’ op samen met niemand minder dan John Legend. Flor De Toloache stond met het nummer ‘That’s What I Want for Christmas; op het verzamelalbum ‘Holidays Rule Vol. 2’ tussen namen als Paul McCartney, The Roots en Norah Jones en nu komen ze voor een exclusief concert naar De Duif in Amsterdam, op 7 mei 2022, in samenwerking met Maxazine. Kaarten zijn vanaf nu te koop.

 

Deel: