Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Paul Simon.

Vandaag wordt Paul Simon 80 jaar. Om dit heuglijk feit te vieren bieden wij jullie een Full Concert aan van deze legendarische artiest. Simon, Amerikaans muzikant en singer-songwriter, richtte in 1964 samen met Art Garfunkel het duo Simon & Garfunkel op. Hij was verantwoordelijk voor het grootste deel hun hits, inclusief de drie die de nummer 1 positie behaalden in de U.S. singles charts: ‘The Sound of Silence’, ‘Mrs. Robinson’, en ‘Bridge Over Troubled Water’.

In 1986 bracht hij ‘Graceland’ uit, een album geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse muziek. Simon schreef en speelde ook in de film ‘One-Trick Pony’ (1980) en was mede-verantwoordelijk voor de Broadway musical ‘The Capeman’ (1998). In totaal mocht Simon 12 Grammy’s in ontvangst nemen, inclusief de Lifetime Achievement Award. In 2001 werd hij toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame en in 2006 werd hij uitgeroepen tot een van de 100 mensen die de wereld hebben gevormd.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Paul Simon live @ BBC Sessions (2006).

Deel: