Toen hun eerste album in 1972 uitkwam, konden de bandleden van Scorpions vast niet vermoeden dat ze vijftig jaar later nog steeds regelmatig in de studio in Hannover zouden zitten om liedjes op te nemen. Toch is het op 11 februari 2022 zover en brengen de Duitse rockhelden, die wereldwijd bekend werden met hits als ‘Wind Of Change’, ‘Still Loving You’, ‘Send Me An Angel’ en ‘Rock You Like A Hurricane’, hun negentiende studioalbum uit: ‘Rock Believer’.

De chemie tussen gitarist Rudolf Schenker en frontman Klaus Meine is nog onveranderd en borrelt meteen weer op, zodra het gezelschap plaatsneemt achter de microfoons. Dat doen ze gezamenlijk, want de band speelt de nummers als collectief in. Geen losse sporen die over elkaar worden gelegd, maar tegelijk in dezelfde studioruimte, alsof ze voor een live publiek staan te spelen.

Een publiek dat ze graag weer in de ogen willen kijken. Want met vijfduizend concerten in tachtig verschillende landen achter hun naam en meer dan honderdtien miljoen verkochte albums, kan je wel zeggen dat Scorpions een publiekslieveling is. Vandaar ook dat ze in 2022 weer gaan touren. Ze trappen hun aangekondigde concertreeks af in Amerika, waar ze meerdere malen op rij als huisband in Las Vegas staan, gevolgd door een Europese tournee.

Deel: