Na zijn album ‘All Rise’ uit 2020 maakt Gregory Porter met het verschijnen van zijn vervolgalbum ‘Still Rising’ op 5 november de tussenstand van zijn muzikale reis op. Dat doet hij met een album met zijn favoriete samenwerkingen en duetten, een selectie van enkele van zijn bekendste nummers én negen nieuwe liedjes.

In navolging van ‘All Rise’ draagt hij op ‘Still Rising’ wederom een optimistische boodschap van leven en liefde uit met zijn muziek. Een voorbeeld hiervan is het nummer ‘Dry Bones’, waarmee Porter deze week naar buiten is getreden, dat werd geschreven en geproduceerd door Troy Miller (Diana Ross, Emeli Sandé).

Recentelijk hoorden we ook al van Porter, toen zijn samenwerking met Trijntje Oosterhuis aan het nummer ‘Making Love’ werd uitgebracht. Dit duet is ook terug te vinden op ‘Still Rising’, net als duetten die de gelauwerde jazz-zanger opnam met Jeff Goldblum, Jamie Cullum, Paloma Faith en Laura Mvula. Daarnaast is hij ook te horen samen met de stemmen van wijlen Ella Fitzgerald, Buddy Holly en Nat King Cole. Volgend jaar kunnen we hem in de Ziggo Dome in Amsterdam weer live aan het werk zien, tijdens zijn show op woensdag 20 april.

Deel: