Het immense succes van Nirvana, de grungeband uit Seattle die begin jaren negentig de wereld veroverde, begon bij hun tweede album ‘Nevermind’. De plaat kwam uit in 1991 en betekende de definitieve doorbraak voor zanger en gitarist Kurt Cobain, bassist Krist Novoselic en hun toenmalige drummer Dave Grohl.

Het is nu dertig jaar geleden dat het iconische album verscheen. Om dat te vieren komen er op 12 november unieke heruitgaven uit, opnieuw gemasterd vanaf de originele analoge tapes.

De Deluxe versies op 5CD en 8LP zijn vooral voor Nederland extra speciaal, omdat deze boxset een 4-tal live concerten bevatten uit de ‘Nevermind’ periode, waaronder het inmiddels legendarische concert dat de band in 1991 gaf in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Dit concert is tevens in beeld terug te vinden op de BluRay in de CD box versie. De 8LP box, die in mei 2022 uitkomt, bevat als extra bonus een 7” single met daarop de 3 non-album B-kantjes van de Nevermind singles.

Verder komt ‘Nevermind’ ook uit als 2CD, met op de tweede cd de hoogtepunten van de vier concerten uit de boxset, en als 1LP met dezelfde bonus 7” single als in de 8LP.

Deel: