BRUUT! werkte 12 jaar lang steevast op dezelfde manier aan hun albums; alles werd ‘live’ geschreven in de repetitieruimte. Vanwege de pandemie werd dit onmogelijk en werd de band gedwongen om hun werkwijze aan te passen. Op afstand, met zoom calls en een arsenaal aan muzieksoftware werd aan de stukken gesleuteld, net zolang tot ze klaar waren om de studio in te gaan. Een nieuw begin als het ware.

De muziek van BRUUT! overstijgt stijlen door surfrock, boogaloo, hardrock en andere invloeden in hun songs te verwerken. Het resultaat is een energiek, gedreven bandgeluid.

‘FLINT’ is de eerste single van het nieuwe album, het startpunt. Hevig geïnspireerd door de big beat uit de jaren negentig, neemt BRUUT! je mee naar een stroboscopische wereld waarin elektronica en akoestische instrumenten samenvloeien tot een dansbare energieke track. Het nieuwe album verschijnt begin volgend jaar.

Deel: