Eind februari jl. bracht Epica het album ‘Ωmega’ uit, helaas was een release tour niet mogelijk. De bandleden missen hun Epicans (zo heten de Epica fans), daarom werd er een live stream georganiseerd, deze vond 12 juni plats. Maxazine schreef hier een verslag voor. Dit was niet zomaar een optreden, maar dit was een enorm audiovisueel spektakel. Er werkten vele artiesten aan mee, waaronder vuurspuwende dansers en Rhönrad turners. Totaal waren er maar liefst 75 artiesten en crewleden nodig om deze geweldige show tot leven te brengen.

Alles was van te voren opgenomen en prachtig in beeld gebracht, soms leek het wel alsof je zelf over en door de setting vloog. Tijdens dit wervelende optreden, met talloze showelementen, kwamen de fans (uit meer dan 100 landen) ogen te kort. Deze dynamische show was te mooi voor “alleen maar” streaming, gelukkig komt er een CD/DVD, genaamd ‘Ωmega Live’.

De eerste video ‘Unchain Utopia’ werd woensdag 8 september gelanceerd. Fans herinnerden zich vast de live stream, waarbij er dansers en danseressen met vuur dansten. Je wordt meteen de video ingezogen, en je wilt méér. Er komen vast nog meer video’s voordat ‘Ωmega live’ 3 december uitkomt onder het label Nuclear Blast. Je kunt al een pre-oder plaatsen, er zijn verschillende formats en bundels beschikbaar.

Tracklist 2CD/DVD/BlueRay
01. Alpha – Anteludium
02. Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Unchain Utopia
05. The Obsessive Devotion
06. In All Conscience
07. Victims Of Contingency
08. Kingdom of Heaven Prt. 1 – A New Age Dawns Part V
09. Kingdom of Heaven Prt. 3 – The Antediluvian Universe
10. Rivers – A Capella
11. Once Upon A Nightmare
12. Freedom – The Wolves Within
13. Cry for the Moon – The Embrace That Smothers Part IV
14. Beyond the Matrix
15. Omega – Sovereign of the Sun Spheres

Deel: