Multi-instrumentalist en award winning singer-songwriter Sharon Corr brengt op 24 september haar nieuwe album ‘The Fool & The Scorpion’ uit. Gedreven door grootheden als Nick Drake en Joni Mitchell, putte Sharon inspiratie uit een periode die ze de grootste storm van haar leven noemt. Het gevolg hiervan is een plaat die gaat over een reis naar het verlangen om door te gaan, om vertrouwen te hebben in jezelf en het behalen van je doel.

Sharon Corr maakte samen met haar broer en zussen jarenlang deel uit van de Ierse band The Corrs, bekend van onder andere de hit ‘Breathless’. Ze verkochten meer dan 45 miljoen albums, toerden langs arena’s en stadions wereldwijd en werden genomineerd voor twee GRAMMY-Awards. Daarnaast bracht Sharon twee solo albums uit: ‘The Same Sun’ (2013) en ‘Dream Of You’ (2010).

De tien nummers van het album werden in slechts 20 dagen opgenomen in The Village in Los Angeles met producer Larry Klein (Norah Jones, Tracy Chapman, Joni Mitchell) en gitarist Tim Pierce (Bon Jovi, Celine Dion, Selena Gomez). De muzikaliteit van het album benadrukt Sharons prestaties als multi-instrumentalist met meer dan 30 jaar songwriting ervaring op zak.

“It is my intention that you enjoy listening to the fruits of ‘The Fool & The Scorpion’ as an entire album.”, aldus Sharon Corr. “As Albert Camus said: ‘In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer. And that makes me happy. For it says that no matter how hard the world pushes against me, within me, there’s something stronger – something better, pushing right back.’ ”

Vorige maand kwam al de single ‘The Fool & Scorpion’ uit. Het nummer is een krachtige weergave van het einde van een relatie en een poëtische weerspiegeling van de onvolkomenheden van het leven. Afgelopen week verscheen het tweede nummer van het album ‘Freefall’.

Deel: