Net als de rest van Nederland zat Vincent de Boer uit Groningen in 2020 plotseling thuis in lockdown, nadat Covid-19 het land in zijn greep kreeg. Geen uitstapjes met vrienden, geen sportactiviteiten en, doordat hij in zijn examenjaar zat, nauwelijks online lesuren. De 21-jarige student besloot de tijd niet uit te zitten en ontdekte een nieuwe passie: muziek maken.

Met ‘The Beauty and the Beats’ bracht Vincent in juni 2020 zijn eerste EP uit op Spotify; vijf korte hiphop beats in een compleet eigen stijl. De Groningse Hip Hop producer liet zich inspireren door grote producers en artiesten, zoals Buddah Bless en Kanye West en gebruikte een breed scala aan invloeden vanuit de rap- en hiphop scene in zijn producties. Recent bracht hij zijn eerste album uit met de titel ‘Famous’. Hiermee trok hij aandacht van verschillende, internationale muzieksites, waaronder thisis50.com. De website van de beroemde rapper 50cent interviewde de jonge producer over zijn muziek. Al snel bereikte zijn album meer dan 100.000 streams op Spotify. Op dit album combineert Vincent de Boer 5 tracks die een gevoel van hoop oproepen in een droevige tijd.

De 21-jarige Groningse Producer upload zijn muziek op Spotify. Het album bestaat uit de nummers:
• Hollywood
• Stars
• Sky
• Feelings
• Amsterdam

Deze nummers zorgen voor variaties die zich naadloos voortbewegen op een intrigerende maar toch speelse manier. Door zijn creativiteit, zelfexpressie en humor heeft Vincent de Boer een onbeschrijflijke muziekstijl ontwikkeld, die zelfs buiten onze landgrenzen waardering lijkt te krijgen.

 

Deel: