Als je alle samenwerkingen tussen Frenna en Jonna Fraser van de afgelopen jaren achter elkaar zet, kom je al tot een playlist met dik een uur muziek. Daar komt nu een uitbreiding bij, met de clip en single ‘Ova You’.

Zanger, rapper, lid van formatie SFB, event organisator en labelbaas Frenna behoort tot de top van de Nederlandse scene en heeft in zijn relatief korte muzikale carrière al veel mijlpalen aangetikt. Frenna scoorde meerdere nummer-1 hits en wist met zowel zijn derde album ‘Francis’ als vierde soloalbum ‘’t Album Onderweg Naar Het Album’’ in korte tijd de platina status te behalen.

Ook verbrak Frenna in 2018, samen met collega artiest Lil’ Kleine, het tot dan toe gevestigde Spotify-record voor meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’. Het nummer stond zes weken onafgebroken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. In 2019 was hij de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify en in juli 2020 ontving hij een unieke award omdat hij inmiddels 1 miljard streams heeft behaald met zijn muziek. Naast zijn succes in Nederland, verbreedt Frenna zijn horizon en streeft hij naar internationaal succes. Zijn vijfde solo album ‘Highest’ is de eerste officiële stap in deze richting.

Het eerste nummer van Frenna en Jonna Fraser ‘Famous’ bereikte snel zijn publiek. Sindsdien hebben de twee elkaar nog veel vaker opgezocht, met enorme hits als ‘My Love’, ‘Ik Kom Bij Je’ (beide 2016) en ‘Louboutin’ (2018) als resultaat.

Jonathan “Jonna Fraser” Grando: Hitkanon, Storyteller, Rapper, Zanger, maar boven alles een bijzonder gedreven Performer. Deze 28-jarige, uit Zaandam afkomstige alleskunner maakte op zijn elfde kennis met rap en heeft de microfoon sindsdien nooit meer losgelaten. Bewapend met zijn soulvolle stemgeluid, het vuur van een leeuw, en een glimlach zo breed als de afstand tussen Zaandam- en Rotterdam Centraal bestormde de rapper in 2015 samen met hiphop-collectief ‘New Wave’ voor het eerst de Nederlandse hitlijsten. Zijn EP’s ‘Goed Teken’ en’ Blessed’ worden beiden bekroond met gouden awards en laatst genoemde weet zelfs de nummer één positie van de Album Top 100 te bemachtigen.

Jonna Fraser deed in het jaar 2016 meer dan 250 shows, in Nederland en daarbuiten, en sluit af met een geheel uitverkochte tour. In April 2017 dropt Jonna Fraser dan eindelijk zijn debuutalbum ‘Jonathan’: gekenmerkt door een warmer, persoonlijker geluid dan dat op dat moment over de Nederlandse hitlijsten heerst bevat het album samenwerkingen met o.a. Sevn Alias, Jayh en Ronnie Flex. Inmiddels is het 2021; Jonna Fraser zijn laatste albums ‘Blessed II’ en ‘Lion’ zijn al eenpoos uit en ook deze projecten hebben van nummer 1 posities in de Nederlandse Album Top 100 kunnen genieten.

Het is niet overdreven om te stellen dat zowel Frenna als Jonna Fraser tot de populairste artiesten van Nederland horen. ‘Ova You’ is een even melancholisch als dansbaar nummer geproduceerd door Jordan Wayne en Vanno & Churchbwoy, waarin de twee elkaar opnieuw goed weten te vinden. De clip werd onlangs opgenomen in Kroatië en is geregisseerd door Badflavor.

Deel: