Het langverwachte debuutalbum van Lady Blackbird gaat ‘Black Acid Soul’ heten en verschijnt op 3 september via Foundation FM/BMG. De cd en reguliere vinyl-release volgen in november van dit jaar. Lady Blackbird maakte eerder al indruk met singles als ‘Collage’, ‘Beware’ en ‘Blackird’ en geldt als hét opkomende talent op het snijvlak van jazz en pop. Met bijnamen als ‘de Grace Jones van de jazz’, vergelijkingen met iconische zangeressen als Billie Holiday, Gladys Knight, Tina Turner en Chaka Khan en vocale parallellen die worden getrokken met Adele, Amy Winehouse of Celeste, kan je slechts concluderen dat Lady Blackbird zich eigenlijk maar moeilijk laat vangen en =vooral en heel eigen geluid heeft.

De elf tracks op haar debuutalbum ‘Black Acid Soul’ onderstrepen dit alleen maar. Geproduceerd door de voor een Grammy genomineerde Chris Seefried, laveert Lady Blackbird op indrukwekkende wijze door alle genres heen en levert ze een indrukwekkend visitekaartje af. Lady Blackbird, echte naam Marley Munroe, heeft er al een heel muzikaal leven opzitten. De uit Los Angeles afkomstige zangeres kwam via rock en alternative terecht bij het door jazz en soul beïnvloede werk dat ze nu maakt. “Ik ben door verschillende fases en stijlen gegaan in mijn leven en dat zal je altijd blijven terughoren”, zo zegt ze daar over. “Want het is wie ik ben, ik ben een echte muziekfreak en al die verschillende stijlen maken mij wie ik ben.”

De onder de huid kruipende nieuwe single ‘It’s Not That Easy’ laat goed horen waar ze staat. Het is een bewerking van het gelijknamige en obscure southern soul-nummer van Reuben Bell & The Casanova, dat door lady Blackbird op emotionele wijze volledig eigen wordt gemaakt. Het unieke en uitgesproken geluid van Lady Blackbird mag je niet missen!

‘Black Acid Soul’ verschijnt 3 september digitaal en op limited edition vinyl. De cd en reguliere vinyl-release volgen in november. Het album wordt voorafgegaan door de emotionele single ‘It’s Not That Easy’, die deze week is verschenen.

Deel: