Na een jarenlange radiostilte van Swedish House Mafia dook er in februari van dit jaar op Instagram een story op van het drietal. Ogenschijnlijk in een studio! Om de verwachtingen niet te hoog te laten oplopen, bleef het daar lange tijd bij. Maar inmiddels kunnen we bevestigen dat Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello weer nieuw materiaal hebben opgenomen. Het gaat om het nummer ‘It Gets Better’, dat op 15 juli is verschenen.

Het is lang geleden dat de Zweden van zich lieten horen. De laatste keer dat het succesvolle dancetrio eenmalig samen optrad was in Miami tijdens Ultra Music Festival in 2018. Er was door de jaren heen wat frustratie ontstaan over de gang van zaken, waardoor ze besloten om het collectief voor onbepaalde tijd te ontbinden. Vriendschappelijk konden ze nog prima met elkaar door een deur, maar de samenwerking begon zijn tol te eisen. In een interview dat op hun YouTube-kanaal werd gepubliceerd vertellen ze daarover.

Inmiddels zijn de plooien gladgestreken en gaan ze weer door met waar ze zo goed in zijn. Het maken van heerlijk dansbare clubhits. Met tracks als ‘Don’t You Worry Child’, ‘One (Your Name)’ en ‘Save The World’ maakten ze wereldwijd furore. De tijd zal leren wat de toekomst voor hen drieën in petto heeft.

Deel: