Van Dik Hout bestaat inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar en is in die kwart eeuw uitgegroeid tot een van de meest bekende pop-rockbands van Nederland. Een waar instituut waar niemand meer omheen kan. Reden genoeg dus voor Maxazine om de band te eren met een ‘Essentials’ playlist. Natuurlijk zijn er op Spotify zat playlists te vinden met muziek van de band erin. Vaak gegenereerd door de artificial intelligence van Spotify, gebaseerd op data, gegenereerd het luistergedrag van de miljoenen gebruikers van Spotify. Dat is natuurlijk erg knap allemaal, maar het mist ziel. Wat Maxazine jullie wil bieden is toch wat speciaals, iets extra’s waardoor muziek, en het genieten ervan toch weer een eigen dimensie krijgt.

Daarom hebben we de mannen van Van Dik Hout zelf gevraagd om een lijst samen te stellen. Geen lijst van hun grootste commerciële successen of de meest gedraaide tracks op Spotify. We hebben hen gevraagd een lijst te maken van de nummers die ze zelf het mooiste vinden, de nummers die henzelf het meest aan het hart gaan, waar ze het meest trots op zijn of die bepalend zijn geweest voor hun carrière of de ontwikkeling van de band. Op die manier krijg je als luisteraar een andere kijk op de band, leer je ze beter kennen en voel je beter waar Van Dik Hout voor staat.

Die uitdaging ging de band met ons aan en zanger Martin Buitenhuis heeft samen met gitaristen Dave Rensmaag en Sandro Assorgia een heel mooie lijst voor jullie samengesteld. De meest essentiële tracks van Van Dik Hout, voor de liefhebbers, en zeker ook voor mensen die nog echt kennis willen maken met de catalogus van de band voordat ze binnenkort naar een van hun optredens gaan. Sit back, relax and enjoy!

Deel: