Het duo The Cold Stares uit de staat Indiana, USA, releasen op 13 augustus hun nieuwe album ‘Heavy Shoes’ via Mascot Records/Mascot Label Group. Gisteren bracht de band al een video uit voor hun nieuwste single, ‘Prosecution Blues’. Eerder dit jaar hebben de mannen van The Cold Stares ook al video’s uitgebracht voor hun singles ‘In The Night Time’, ‘Hard Times’ en ‘Heavy Shoes’.

Over deze nieuwe track ‘Prosecution Blues’ deelt The Cold Stares zanger/gitarist Christopher Tapp: “Prosecution Blues was an opportunity to tip our hat to some of our heavy Blues influences. I always loved the way that Zeppelin used a Blues as a vehicle to insert metaphors and say things lyrically that were poetic and deeper than the surface layer. That’s what we tried to do with Prosecution Blues, and also take that vehicle on a spin through streets that were familiar to us.”

Alleen het levensverhaal van het duo zou al genoeg moeten zijn voor een dramaserie – kanker, zelfmoord, verraad, echtscheiding, verlies, een identiteitscrisis en duistere verhalen over hun voorouders. “Write about what you know”, aldus de band over hun onderwerpen. Daarmee maken ze dirty fuzzed-up rock and roll, gemixt met blues, garage en desert rock. De sombere verhalen lopen door de songs heen met onverschrokken eerlijkheid en authenticiteit is kenmerkend voor Chris Tapp en Brian Mullins.

Het album ‘Heavy Shoes’ is grotendeels opgenomen in de Sam Phillips Recording Studio in Memphis en deels in de eigen studio van de band in Indiana. De vibe van de stad Memphis, ofwel het samenspel van muziek, de geschiedenis, de mensen en natuurlijk de Mississippi, dringt diep door in sound op het album. Mark Needham (The Killers) was verantwoordelijk voor de mix en het album is daarbij ook nog eens gemastered door Andy Vandette (Beastie Boys/Smashing Pumpkins). Als dat geen bakermat is van succes, dan weten wij het ook niet meer.

Tracklist The Cold Stares ‘Heavy Shoes’:

1. Heavy Shoes
2. 40 Dead Men
3. Take This Body From Me
4. Hard Times
5. In The Night Time
6. Strange Light
7. Prosecution Blues
8. It’s A Game
9. Save You From You
10. You Wanted Love
11. Election Blues
12. Dust In My Hands
13. Hard Times

Deel: