Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Week 28 van 2021 kunnen we maar beter snel achter ons laten. Corona steekt haar lelijke kop weer overal op en delen van Duitsland, Nederland en België ervaren een enorme watersnoodramp. Bij onze Noorderburen is Misdaadjournalist en tv-presentator Peter R. de Vries overleden aan de gevolgen van de verwondingen opgelopen bij de aanslag op zijn leven vorige week. Geen sprankje goed nieuws de hele week al niet. Werkelijk geen enkele aanleiding om ergens een luchtige opmerking over te maken, laat staan een stukje over te schrijven. Een week waar we met zijn alleen doorheen moeten.

Voor wat het waard is kan muziek een middel zijn om mensen bij elkaar te brengen. Ik denk aan ‘Candle in the Wind/ Goodbye English Rose’ van Elton John na het overlijden van Prinses Diana. Langzaamaan zien we nu het besef bij de Nederlanders doordringen wat voor een man we zijn verloren in Peter de Vries. Misschien kan het nummer waaruit zijn levensmotto door geïnspireerd was ons nu samen brengen. “On bended knee is no way to be free”, het levensmotto van Peter komt uit het nummer ‘Guaranteed’ van Eddie Vedder. Laten we dat goed voor ogen houden

Voor de rest zijn er weer een aantal mooie nieuwe nummers bijgezet, onder anderen van Monokimono met Frankie Fame, Regi met Mademoiselle Luna, Ramzi met Cedje en Dal3ton, Luie Louis met Rikky Rozay, Tusais, Kleine Crack en Yasko, en de niewue van MC Ulies. Genoeg dus om de week mee door te komen!

Deel: