Blues gitarist/zanger Henrik Freischlader is een geliefd artiest. Met zijn band Henrik Freischlader band stond hij (in wisselende bezettingen) regelmatig op de Nederlandse podia. De verslaggevers van Maxazine waren bij diverse concerten aanwezig. Hij trad ook op als support act voor onder andere Joe Bonamassa, B.B. King en Gary Moore.

Natuurlijk zijn er de afgelopen tijd veel concerten verplaatst door Corona. Deze waren doorgeschoven naar dit najaar. Ook in Nederland had de band concerten gepland. Onlangs maakte Henrik bekend dat de band uit elkaar gaat. Door alle Corona perikelen is er voor de bandleden veel veranderd, er zijn de nieuwe wegen ingeslagen. Dit betekent dat de geplande concerten helaas allemaal worden afgelast, waaronder de concerten van 21 november in De Bosuil in Weert, 26 november in Metropool,  28 november in De Noot in Amersfoort en op 3 december in De Groene Engel in Oss.

Henrik heeft een eigen stijl. hij voegt onder andere rock, jazz en funk aan zijn blues toe. Zowel live als op zijn cd’s hoor en voel je zijn passie. In 2006 kwam het debuutalbum van deze band uit, vele albums volgde. Vorig jaar kwam ’Missing Pieces’ uit, ook hiervan verscheen een recensie op Maxazine. Helaas is dit ook echt het allerlaatste album van de band. Henrik speelt met te veel passie om ‘the show must go on’ letterlijk te nemen.

Gelukkig stopt Henrik niet als muzikant, er zal zeker een nieuwe band komen. Dit einde is daarom een nieuw begin. We gaan Henrik Freischlader zeker terug zien!

Deel: