Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Skunk Anansie.

Sinds de oprichting in 1994 breekt Skunk Anansie met hun stoere teksten, voortstuwende metal, punk riffs en gevoelige ballads door alle mogelijke barrières. Met meerdere multi-platina albums zoals ‘Paranoid & Sunburnt’ (1995), ‘Stoosh’ (1996) en ‘Post Orgasmic Chill’ (1999) toonden ze hun enorme veelzijdigheid en bereik. Dit werd ook nog eens bevestigd door een opeenvolging van hitsingles waaronder de ballads ‘Brazen (Weep)’, ‘Hedonism (Just Because You Feel Good)’ en ‘Weak’.

De band is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke groepen uit de Britse rock-scène waarbij frontvrouw Skin wordt gezien als rolmodel, activist, inspiratie voor vrouwen in de muziekindustrie en ook als muze en model voor modeontwerpers. In september 2020 bracht Skin haar eerste memoires uit. In het boek dat samen is geschreven met journalist Lucy O’Brien kijkt ze terug op haar bijzondere carrière. Naast Skin bestaat Skunk Anansie uit gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Skunk Anansie live @ Cadogan Hall, London (2013).

Deel: