De Vlaamse band Balthazar komt naar Nederland. Op 22 november van dit jaar zullen de Belgen een optreden verzorgen in de nieuwe Haagse zaal Amare. Op zaterdag 12 maart geeft de Belgische band Balthazar een concert in de Gashouder in Amsterdam. De vijfkoppige formatie rondom frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd opgericht in 2004. Inmiddels is het vijftal uitgegroeid tot een van de populairste en meest geprezen bands uit België, met succes ver buiten de grenzen van de Benelux.

Waar het vorige album ‘Fever’ volgde op een pauze waarin de twee frontmannen afzonderlijk werkten aan eigen soloprojecten, werd het begin voor het nieuwe album ‘Sand’ al tijdens hun laatste tournee gelegd. Volgend op de release van het album, heeft Balthazar een speciale live video gedeeld voor hun single ‘Moment’. De clip is een deel van de korte film ‘Sand Castle Tapes’, een combinatie van een documentaire en een concertfilm van Heleen Declercq die 3 juni in première ging.

Na meer dan een jaar zonder live optredens, gaan de Belgische indierockers dit najaar op tour door heel Europa. Naast uitverkochte concerten in onder andere Paradiso in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht en de Antwerpse Lotto Arena doen ze deze zomer ook al verschillende festivals aan zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole.

Deel: