“‘Sunon’. Zon. In het Esperanto, een taal die de volkeren van de wereld zou gaan verbinden. Misschien komt het nog. ‘Sunon’ is mede daarom een goede titel voor de eerste van de vier EP’s die ik tussen nu en ergens volgend jaar ga uitbrengen. Om de drie maanden, of nou ja, dat is het plan. Een slag om de arm is een hemdsmouw in het jaar. Vier EP’s met elk vier nummers. Das bij elkaar toch weer een hele plaat.

‘Sunon’. Zon. Vier nummers over de zon. In de eerste, ‘Tingeltangel Hersenpan’, maken we kennis met ‘De Klusjesman’ die in een snikhete tram het afgelopen maffe jaar en het wankelen van zekerheden op een impressionistisch wijze beziet. De tweede, ‘Speel Dat Ik Leef’, gaat over een taxichauffeur die in de hitte van de stad de weg een beetje kwijt is. Nummer drie heet ‘Icarus’. Icarus viel wel, maar landde veilig op een luchtbed op het strand waar hij nu met een cocktail in de hand en lichte weemoed terugdenkt aan de tijd dat hij nog vliegen kon. De laatste, ‘Sunon’, is een zeven minuten durende trip door de zomer van 2020. De enige tekst is. Sunon, Plankton, Aerosol, Rock and Roll. Dat dekt de lading prima, dacht ik zo. Vijfkwartsmaat gaat het helemaal worden op de dansvloer dit jaar. Fijn gestoorde gitaarsolo ook.

Ter ere van Recordstoreday komt er een tastbare 7” vinylversie uit van de ‘Sunon’ EP. Daar konden maar drie nummers op. Vanwege geluidskwaliteit. Nog meer goed nieuws is dat we al die nieuwe muziek, en natuurlijk ook die van ‘7696’, de LP van vorig jaar, eindelijk mogen spelen voor echte mensen. De tourlijst liegt er niet om, zou ik zeggen. Hopelijk tot dan. Aerosol, Rock and Roll!!” – Spinvis

Deel: