Tevens kondigt de band een nieuwe formatie aan: John en Sandra Fedowitz (Ceremony East Coast) zullen oprichter Oliver Ackermann versterken. ‘Hologram’ verschijnt op 16 juli via Dedstrange.

‘Hologram’ is de langverwachte nieuwe EP van de uit Brooklyn afkomstige post-punk legendes A Place To Bury Strangers. Het is tegelijkertijd het debuut van de nieuwe formatie. Met de nieuwe leden John Fedowitz (bass) en Sandra Fedowitz (drums), afkomstig uit de band Ceremony East Coast, maken het tot de sensationeelste formatie tot nu toe. Oliver en John zijn oude jeugdvrienden en maakten voorheen shoegaze in de gerespecteerde underground band Skywave. Met Sandra Fedowitz op de drums, vertegenwoordigt dit een nieuwe fase van A Place To Bury Strangers.

De vijf nummers op de EP zijn geschreven en opgenomen in isolatie door Oliver Ackermann. In tijden van de COVID-19 pandemie en de daaropvolgende ineenstorting van de samenleving, keert hij terug naar het rauwste, vluchtigste en meest intieme geluid van de band. De single ‘End of the Night’ is een “sonic story of betrayal and friendships destroyed,” zegt Ackermann. Door de verwrongen fuzz gitaren in een kolkende, gecontroleerde chaos doet ‘End of the Night’ denken aan de wazige herinnering aan het laatste rondje om 4 uur ’s nachts in de kroeg. Ackermann vervolgt: “It’s an abstract mirror to the futuristic and disturbing world we live in.”

De single ‘End of the Night’ is ook het eerste nummer dat in samenwerking met een van de nieuwe bandleden is geschreven. Ackermann: “John sent me the drum track and challenged me to write a song over it. It sort of came about as a strange stream of consciousness and unknowingly became about the end of the former band and the beginning of the new one. Each layer of the song stripping away the dead skin from the old and regrowing layer and layer of distortion of the new band.”

‘Hologram’ is de eerste release van de band dat via Dedstrange wordt uitgebracht, het nieuwe platenlabel van frontman Oliver Ackermann. ‘Hologram’ verschijnt op 16 juli.

Deel: