Nu Nederland langzaam weer heropent en de clubs en festivals weer publiek toelaten, hervat Robin Kester haar tour. Naast de in te halen clubshows van Groningen tot Goes – uitgesteld vanwege de corona-maatregelen – is de muzikant ook bevestigd voor festivals als Valkhof (Nijmegen), Bruis (Maastricht) en Naked Song (Eindhoven).

Met haar hypnotiserende stemgeluid en voorliefde voor open gitaarstemmingen, elektronica en vintage synths, maakt Robin Kester muziek die tegelijkertijd vervoerend en opzwepend is. Robin Kester bracht in september van 2020 het mini-album ‘This Is Not a Democracy’ uit, de eerste fysieke release van zowel Robin Kester als het nieuwe onafhankelijke label AT EASE.

Het mini-album, geproduceerd door Marien Dorleijn (Moss), met bijdragen van Maarten Vos en Villagers-frontman Conor O’Brien, werd internationaal warm onthaald. Gelijk met de lovende recensies in eigen land, is de muziek van Robin Kester veelvuldig te horen op de buitenlandse radio. De singles ‘Sweat and Fright’ en ‘Remove and Delete’ kregen airplay van Londen tot Los Angeles.

Robin Kester begint de tour op vrijdag 11 juni in haar geboortestad Groningen, waar de plaatselijke club Vera de deuren weer opent. Met twee shows op een avond zijn het de eerste shows voor publiek sinds Kester en haar band in de grote zaal van Paradiso Amsterdam speelden.

Op die avond (13 oktober 2020) werd op een persconferentie door de premier een nieuwe lockdown aangekondigd en was het daarmee voor lange tijd de laatste show in Paradiso en alle andere zalen. De daaropvolgende shows waren enkel digitaal te volgen, waaronder het optreden op ESNS (Noorderslag).

Robin Kester Tour 2021

11 juni – Groningen – Vera (2 shows)
1 juli – Rotterdam – LantarenVenster (uitverkocht)
3 juli – Utrecht – TivoliVredenburg
8 juli – Alkmaar – Victorie
20 juli – Nijmegen – Openluchttheater de Goffert
3 sep – Maastricht – Bruis
22 okt – Almere – De Meester
24 okt – Den Haag – Paard
19 nov – Goes – ‘t Beest
10 dec – Eindhoven – Naked Song

Deel: