Eind augustus verschijnt het langverwachte tweede studioalbum van de Amsterdamse singer/songwriter Celine Cairo. Het album, getiteld ‘Overflow’, is het resultaat van haar samenwerking met de Britse producer Tim Bran, die eerder London Grammar, Haevn en Birdy produceerde, en de Duitse producer Benjamin Rheinländer, met wie Cairo al eerder samengewerkt heeft.

Over een periode van vier jaar schreef Celine Cairo in Amsterdam en Londen tientallen songs waarvan een groot deel met Tim Bran en een deel met twee Londense songwriters, Robert Matthews (Alpines) en Lawrence Diamond (Citizens) met wie Celine in Londen bevriend raakte. Ook schreef ze samen met haar bandleden en alleen, resulterend in 11 nieuwe, verhalende songs.

Het nieuwe album wordt op zondag 17 oktober gepresenteerd in zaal Cloud 9 van TivoliVredenburg. Met haar band speelt Celine die avond het album voor het eerst in het geheel. Begin 2022 volgt een clubtour langs grote steden, inclusief een akoestisch concert in het Concertgebouw (9 feb), in het najaar volgt een uitgebreide theatertour.

Naast de nieuwe songs van het album verschijnt op 11 juni een speciale String Version van Celine’s laatste single ‘The Fire’. De strijkers werden opgenomen door Jonas Pap, die als onderdeel van het Red Limo Quartet samenwerkte met artiesten als Eddie Vedder, Sevdaliza en Wende. Het idee voor deze versie ontstond dit voorjaar, toen ‘The Fire’ zó goed ontvangen werd door haar fans dat Celine er een bijzonder vervolg aan wilde geven. Haar langgekoesterde wens om samen te werken met strijkers en in het bijzonder cellist Jonas Pap vond toen eindelijk zijn plek.

Op 2 juni zend de NPO de 2 Meter Sessie van Celine Cairo uit die dit voorjaar werd opgenomen, inclusief interview met Jan Douwe Kroeske. In de sessie werden diverse songs van het nieuwe album live gespeeld, waaronder ‘The Fire’.

Celine Cairo’s album ‘Overflow’ is verkrijgbaar vanaf 27 augustus.

Deel: