Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Wat een mooie (en minder mooie) dingen hebben we de afgelopen dagen al voorbij horen komen tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Prachtjuweeltjes zoals de songs van Portugal, Malta en Zwitserland, maar ook stevige rock is helemaal in dit jaar. We durven vrijwel geen uitspraken te doen over wie er wel gaat winnen en wie niet, het is alleen duidelijk dat de meeste landen toch hun best hebben gedaan dit jaar, om goed voor de dag te komen. Wel is fijn dat er eindelijk weer eens wat publiek bij concerten aanwezig is, en met de vaccinatiesnelheid gaat het ook de goede kant op om alles weer te mogen kunnen binnenkort.

De zalen zijn in ieder geval alweer druk bezig met het regelen van de beste concerten, want wij weten zeker: Als het mag, gaat het helemaal los! Wat hebben we zitten wachten op de concerten en festivals, en gelukkig gaat een groot deel dit jaar zeker door. Wat een genot, wat een feest. De lockdown is namelijk over als je weer naar een festival bent geweest!

Wat ook een genot is, zijn de nieuwe singles in onze New Music Friday Maxazine Playlist van vandaag. Perry, onze platenbaas en begenadigd curator van de mooiste playlist van het moment, heeft de lekkerste platen weer bijeen gezocht, die we vanaf vandaag weer aan jullie ten gehore brengen. Deze week heeft hij de nieuwe platen gevonden van toppers als Davina Michelle, oud-Songfestivalwinnaar Salvador Sobral, Garbage, K.D. Lang, Katy Perry, de Counting Crows en de nieuwste single van Taco, die gisteren zijn wereldprimeur beleefde op Maxazine. Als dat niet genieten is, dan weten we het ook niet meer! Lekker luisteren dus, want je moet toch wat in dit extra lange Pinksterweekend!

Deel: