Zojuist bereikte ons het droeve bericht dat zanger/model Nick Kamen op 4 mei is overleden. Een en ander is bekend gemaakt door een vriend van de familie aan de Britse pers. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend gemaakt.

Nick Kamen, echte naam Neville Kamen, begon op 17-jarige leeftijd in de modellenwereld. Halverwege de jaren ’80 was hij hét gezicht van Levi’s. In 1986 begon zijn muzikale carrière toen niemand minder dan Madonna hem onder haar vleugels nam en de single ‘Each Time You Break My Heart’ voor hem schreef. De single werd een grote hit, in de Nederlandse top 40 behaalde ‘Each Time You Break My Heart’ de 5e plaats.

Het jaar erop bracht Nick de single ‘Loving You Is Sweeter Than Ever’ uit, ‘I Promised Myself’ (1990) behaalde in ons land de 4e plaats. Vanaf begin jaren ’90 bracht hij nog wel een aantal singles en albums uit, echter zonder succes.

Nick Kamen is slechts 59 jaar geworden.

Deel: