Vorig weekend deelde Dave uit het niets twee nieuwe verrassingstracks. De Londense rapper liet kortgeleden een klein stukje van ‘Titanium’ horen via Instagram Live, maar zelfs zijn trouwe volgers zagen de plotselinge release niet aankomen.

De twee op zichzelf staande nummers zijn de eerste solowerken van Dave sinds eind 2019. Op het introspectieve nummer ‘Mercury’ hoor je de engelachtige vocalen van Kamal, een opkomende singer-songwriter. Met ‘Titanium’ laat Dave zich van zijn meest kritische kant horen, terwijl hij op ‘Mercury’ zijn diepgewortelde gevoelens uit.

Dave ontving in 2019 de felbegeerde Mercury Prize én sleepte daarnaast een BRIT Award in de wacht met zijn debuutalbum ‘Psychodrama’. Een dubbelslag als deze was al sinds 2007 niet meer voorgekomen – toen waren het The Arctic Monkeys die beide awards ontvingen.

Deel: