Singer-songwriter Jeangu Macrooy presenteert donderdag 15 april 20.30 uur een gratis online mini-concert in een leeg Concertgebouw. In een speciale editie van de Empty Concertgebouw Sessions brengt de zanger onder andere zijn oorspronkelijke Eurovisie Songfestival-inzending ‘Grow’ ten gehore. Vorig jaar nam Jeangu de officiële akoestische versie van dat nummer eveneens op in Het Concertgebouw. Naast ‘Grow’ zullen de nummers ‘Bad Skin’, ‘High On You’ en ‘Gold’ ten gehore worden gebracht.

Jeangu Macrooy is een graag geziene gast in Het Concertgebouw; hij trad er eerder op in de zomers van 2017, 2018 en 2019.

“Het is voor mij altijd een warm bad om op te treden in Het Concertgebouw. De geweldige akoestiek en ook de rijke geschiedenis van het gebouw inspireren me altijd om in het moment te komen.”

De eerste editie van de Empty Concertgebouw Sessions verscheen enkele weken na de eerste lockdown. Het ontroerende optreden van pianiste Anna Fedorova raakte veel cultuurliefhebbers en luidde de ‘digitale heropening’ van de culturele sector in. In totaal trokken de 35 Empty Concertgebouw Sessions met 108 musici tot nu toe meer dan twee miljoen kijkers.

Deel: