Met het in januari verschenen ‘drivers license’ liet de destijds zeventienjarige Olivia Rodrigo voor het eerst van zich horen. En hoe! Het nummer schoot als een raket naar de bovenste regionen in de hitlijsten en bereikte wereldwijd binnen een week meer dan honderdzevenmiljoen streams. Nu de Californische achttien is geworden, wordt het tijd voor een vervolg op de succesvolle single. Dat werd ‘deja vu’.

“The concept of deja vu has always fascinated me and I thought it would be cool to use it in a song around the complex feelings after a relationship ends,” vertelt Rodrigo over haar tweede single. “I started writing and recording ‘deja vu’ last fall and had so much fun creating the different melodies and sonic textures that you hear throughout.”

Ze werkte aan het nummer met Dan Nigro, die in het verleden al bijdroeg aan materiaal van Carly Rae Jepsen en Lewis Capaldi. Haar debuutalbum staat gepland voor vrijdag 21 mei.

Deel: