Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Simply Red.

Nile Rodgers is een van de grondleggers van de jaren ’70 discomuziek. Zijn gitaarspel is uniek, een kenmerkende stijl. In 1976 richtte Rodgers de band CHIC op en had daarmee een aantal hits als ‘Le Freak’, ‘I want your love’, ‘Good Times’ en ‘My forbidden lover’. Als producer was hij ook zeer succesvol, denk hierbij aan de albums ‘Let’s Dance’ van David Bowie (1983), ‘Like a Virgin’ van Madonna (1984) en Duran Duran’s ‘Notorious’ (1986) en, om zeker niet te vergeten Daft Punk’s ‘Get Lucky’ (2013), komende van het album ‘Random Access Memories’.

Tijdens het concert dat wij jullie vandaag aanbieden komen een aantal hits voorbij waaronder ‘I Want Your Love’, ‘I’m Coming Out’ (Diana Ross), ‘He’s The Greatest Dancer’ (Sister Sledge), ‘Like A Virgin’ (Madonna), ‘Notorious’ (Duran Duran), ‘Get Lucky’ (Daft Punk) en ‘Let’s Dance’ (David Bowie).

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: CHIC Feat. Nile Rodgers live @ BBC Radio 2, London (2017).

Deel: