‘Overdosis’ is de nieuwe single van James Watss. Het is de eerste muziek van zijn album ‘Nostalgie’, dat eind dit jaar verschijnt. Het album is een verslag van een periode van persoonlijke groei die James doormaakte. ‘Overdosis’ voelt als een lichtpunt in zijn leven, zegt James. “Het nummer is mijn houvast. Ik hoop dat de mensen net zo blij worden van ‘Overdosis’ als ik.” In de aanloop naar zijn nieuwe album ‘Nostalgie’ zal James na Overdosis komend jaar nog acht singles uitbrengen.

In 2016 zette James Watss – echte naam Joy Simson – zichzelf als artiest op de kaart met zijn single ‘Laten Gaan’, waarna nog drie EP’s volgden. Muzikaal ging het hem voor de wind, maar privé verloor hij steeds meer de grip op zijn leven. James kreeg een aantal grote tegenslagen voor zijn kiezen en dat zette hem aan het denken: “Wie ben ik?” In de jaren die volgden, werkte hij hard aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

In 2019 maakte James een nieuwe start: hij tekende bij Sony Music Entertainment. Zijn album was al grotendeels af, maar het miste een rode draad. Een jaar later, toen door corona de wereld tot stilstand kwam, viel voor James juist alles op zijn plek. De rust bracht hem focus, waardoor het lukte om niet alleen zijn leven, maar ook zijn muziek naar een hoger plan te brengen.

Het resultaat is ‘Nostalgie’: Nederpop met een vintage 80’s randje. Een sound die losstaat van eerdere verwachtingen, maar die dichterbij James zelf staat dan ooit.

Deel: