De organisatie heeft er lang over nagedacht maar het risico om nu te gaan starten met Hello festival is hen te groot. Gezien de ontwikkelingen rond de vaccinaties en het nog steeds oplopende aantal besmettingen denken ze dat er in juni dit jaar geen festivals kunnen plaats vinden. Het garantiefonds festival van de overheid zal pas in werking treden na 1 juli 2021 en omdat Hello 2021 op 5 en 6 juni plaats zou vinden, kan het daar geen aanspraak op maken, aldus Richard de Groot van No Limit events, medeorganisator van Hello festival.

Uiteraard hebben ze nog overwogen om ons festival te verplaatsen naar september of naar oktober 2021. Hello Festival is echter van mening dat er in die periode geen (Hello)volwaardig festival neergezet kan worden. Daarnaast is het zo dat er al heel veel festivals zijn verplaatst naar september waardoor het vastleggen van leveranciers voor die periode een hele grote uitdaging zou zijn.

Hello festival zal volgend jaar teruggaan van 2 dagen naar 1 dag. Dat wil zeggen dat op de vrijdagavond een ouderwets campingfeest zal worden georganiseerd en op de zaterdag, gewoon weer 1 dag het Hello festival. De datum voor het komende Hello festival in Emmen wordt 11 juni 2022.

Deel: