John McDonough komt uit het muzikaal zo vruchtbare Austin, Texas, waar hij de afgelopen 25 jaar zijn muziek heeft laten horen. In die periode heeft hij acht zelfgeproduceerde cd’s in eigen beheer heeft uitgebracht. Zo’n tien jaar geleden is hij gestopt met werken als psychotherapeut en heeft hij zich helemaal aan de muziek gewijd. In die periode zijn vier goed ontvangen album door hem uitgebracht.

Zijn nieuwste cd heet ‘Second Chances’; een passende titel, omdat hij eerder opgenomen werk opnieuw heeft opgenomen en deze een tweede kans geeft. De tien nummers zijn door McDonough zelf geschreven en eerder verschenen op zijn albums ‘Dreams And Imagination’ (2014) en ‘Surrounding Colours’ (2017).

Deze keer heeft hij gekozen voor een geheel akoestische uitvoering, waarbij hij ondersteuning heeft gekregen van Kris Farrow (akoestische gitaar), Cody Rathmell (achtergrondzang), Steve Bernal (cello) en Niamh Fahy (viool, altviool). Door de akoestische bewerking krijgen de nummers inderdaad een nieuwe kans. McDonough is een van die componisten, die kleine waardevolle verhaaltjes schrijft en deze op een zeer fraaie weet te verpakken in een muzikale omlijsting.

Nummers die ik van harte kan aanbevelen zijn ‘The Place Where I Belong’, waarmee de cd opent, ‘Planes Fly Too Low’ en het prachtige ‘Nowhere Else To Run’. Een prachtige cd en een absolute aanrader voor de liefhebbers goed geschreven en gemaakte muziek van deze verhalenverteller. (8/10) (Eigen productie)

Deel: