Sven Hammond, de band van frontman Sven Figee, brengt in samenwerking met rapper annex zanger Typhoon een nieuwe single uit. Het nummer ‘Locomotive – Doucement (Hittegolf)’ is afkomstig van ‘Sphere’, het studioalbum dat op 16 april verschijnt.

Onlangs bundelden Sven Hammond en Typhoon hun krachten voor een show die werd uitgezonden tijdens de online editie van Noorderslag. Met de nieuwe single borduren ze voort op de muzikale connectie waarvan men eerder een voorproefje kreeg.

De muzikanten kennen elkaar van eerdere ontmoetingen in het livecircuit, maar een opnamesessie kwam vanwege overvolle agenda’s telkens niet van de grond. Toen de cultuursector werd platgelegd vanwege de pandemie, bood het mogelijkheden voor Sven Hammond en Typhoon om eindelijk de handen ineen te slaan. Het resultaat daarvan is nu beluisteren.

In januari kondigde Sven Hammond de komst van ‘Sphere’ aan, dat is vernoemd naar de middelnaam van de Amerikaanse pianist en componist Thelonious Monk. De plaat is onder meer een hommage aan de jazzlegende, maar ook een project waarbij Sven Hammond nieuwe samenwerkingen aangaat met jonge talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu. Zo werd de vorige single ‘Thelonious – Mijn Tempel’ uitgebracht in samenwerking met de getalenteerde vocalist Gianski.

Sven Hammond staat sinds de oprichting in 2006 bekend om rock, soul en blues: stijlen die altijd vertrouwd klinken, maar nooit vervelen. Zelfs met 9 uitgebrachte (live)albums op hun naam blijft de band vernieuwen en ontwikkelen. De band heeft in de afgelopen twee jaar veel tijd in de studio doorgebracht, waar ‘Sphere’ het resultaat van is.

Deel: