In aanloop naar debuutalbum ‘Concrete Pleasures’, dat 19 maart verschijntm brengt Utrechtse indieband Classic Water vandaag de laatste video van een serie full band live video’s uit. De video’s zijn opgenomen in een boerenschuur in Wijk bij Duurstede. De audio is opgenomen door Matthijs Thomassen en de video is gemaakt door Classic Water-
toetseniste Lotte van Leengoed.

De band is vernoemd naar een gedicht van David Berman (Silver Jews, Purple Mountains). ‘Heart To Move’ is het verhaal over iemand die gevangen is in de verhalen die hij zichzelf voorhoudt; dermate veel dat hij zich niet meer kan losbreken uit het grijze gebied tussen leugen en waarheid. Wanneer het noodlot toeslaat wordt de verteller geconfronteerd met de kloof tussen zijn hersenspinsels en de echte wereld.

De nummers van Classic Water roepen het gevoel op van een autorit over stoffige achterafwegen, dwars door al lang verlaten dorpen, terugdenkend aan wat er ooit was maar nooit meer zal zijn. De surrealistische woorden van zanger Tom Gerritsen zijn verpakt in nummers vol uitgestrekte instrumentale stukken met verstrengelde melodielijnen, afgewisseld met korte rock-and-roll-achtige uitbarstingen. Eerder bracht Tom folkmuziek uit als The T.S. Eliot Appreciation Society, waarmee hij meer dan 180 optredens speelde in Europa. Het is een onvergetelijke ervaring om Classic Water op het podium te zien. Het debuutalbum Concrete Pleasures is opgenomen en geproduceerd door Stacy Parrish (T Bone Burnett, Alison Krauss & Robert Plant) in een 14e-eeuwse Zweedse boerderij.

Deel: