Onder het pseudoniem Adult Mom schrijft de genderqueer artiest Stevie Knipe coming-of-age songs die herkenbaar zijn voor alle jongvolwassenen. Met de liedjes vangt Knipe het bitterzoete gevecht tussen impuls en volwassenheid, het eeuwige liefdesverdriet en de hoge tol die de maatschappij eist.

Knipe’s nieuwe album ‘Driver’, dat uitkwam op Epitaph Records, staat in het teken van het herpakken van controle: veel liedjes vertellen hyperpersoonlijke verhalen over rekeningen die opstapelen, het zoeken naar je ex-geliefden op internet en de coping mechanismes achter depressies. Een goeie tip voor fans van Death Cab For Cutie, Phoebe Bridgers en Alanis Morissette!

Hoewel Knipe het leeuwendeel van de nummers vier jaar gelden schreef, staat ‘Driver’ toch vooral in het teken van incasseren en overwinnen. Hen stuitten op de titel toen die eindelijk diens rijbewijs haalden, wat ervoor zorgde dat hen los konden breken van hun isolement. Die doorschemerende vreugde is aan alles te merken: de teksten van Adult Mom zijn melancholisch en soms té eerlijk, maar door het popelement van artiesten als R.E.M. en The Cranberries knik je tóch blijmoedig mee.

Op zaterdag 12 februari 2022 komt Adult Mom naar V11!

Deel: