Primavera Sound Barcelona, wat eigenlijk dit jaar plaats zou vinden van 2 t/m 6 juni, kan vanwege de onzekerheid rondom het mogen en kunnen organiseren van een groot festival op deze data niet doorgaan. Het is pijnlijk, maar we weten dat het de juiste beslissing is, zeker voor een ieder die de trip naar het festival van te voren moet plannen.

Primavera heeft er alles aan gedaan om het festival toch te kunnen laten doorgaan; zo is er een testevenement georganiseerd in de Apolo in Barcelona afgelopen december en is er constant contact met alle gezondheidsorganisaties om alle opties te verkennen. Maar het 20-jarig jubileum van het festival moet een groot feest worden zoals de bezoeker van Primavera Sound gewend is en dat lijkt niet mogelijk met de wereldwijde staat tijdens deze pandemie.

We zijn enorm dankbaar voor alle samenwerkingen met alle artiesten, agentschappen, sponsors, productie bedrijven en werknemers die betrokken zijn bij het festival. Aan de bezoekers, onze familie, bedankt voor jullie geloof en liefde. We owe you the best edition of Primavera Sound, and we are already working on it.

Net als vorig jaar zullen we iedereen die een kaartje heeft gekocht voor Primavera 2020 de mogelijkheid bieden het kaartje te bewaren voor volgend jaar. Vanaf woensdag 2 juni is het ook mogelijk om het bedrag van het kaartje terug te vragen – dat is de dag dat de line-up voor Primavera Sound 2022 bekend zal worden gemaakt.

“We are really sorry for all the inconvenience and disappointment this may cause. We will make it doubly good in 2022. Because yes, really, we will dance together again… and like never before.”

Ondertussen zullen we blijven ontwikkelen, debatteren en elkaar ontmoeten op Primavera Pro, de internationale bijeenkomst van de muziek industrie, in een hybride versie zowel online als in het echt van 2 tot en met 4 juni 2021. Er wordt hard gewerkt om daar artiesten en bands te laten spelen binnen de corona regels van dat moment. Meer nieuws hierover zal snel volgen.

Deel: