Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Manfred Mann’s Earth Band.

Manfred Mann had veel succes in de jaren ’60 en deed hier in de jaren ’70 nog een schepje bovenop. In 1971 richtte Mann namelijk Manfred Mann’s Earth Band op. Ze stonden in ’77 als hoofdact op Pinkpop en hadden grote hits als ‘Joybringer’, ‘Blinded by the Light’ en ‘Davy’s on the Road Again’. Een optreden van Manfred Mann’s Earth Band is goed te omschrijven als een Greatest Hits show.

Manfred Mann’s Earth Band bestaat, naast Mann zelf op keyboards, uit de volgende muzikanten: medeoprichter Mick Rogers (gitaar en zang), bassist Steve Kinch, zanger Robert Hart (ex-zanger van Bad Company) en drummer Jimmy Copley (die drumde bij groepen als Deep Purple, Roger Glover, Jeff Beck en Seal). Met deze bezetting is de Manfred Mann’s Earth Band een van de beste live acts van dit moment, hun live-optredens hebben inmiddels een cultstatus bereikt.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Manfred Mann’s Earth Band live @ Baloise Session, Basel, Switzerland (2017).

Deel: