Geen tijd om te verslappen. Er moet muziek gemaakt worden en dat doet Paul Weller dan ook volop. De oude mod houdt de wind eronder en schakelt zelfs door naar de volgende versnelling. Hij bracht in 2020 zijn vijftiende album ‘On Sunset’ uit en heeft al te kennen gegeven dat er in 2021 wederom een album aan staat te komen. Op 14 mei, om precies te zijn, brengt hij nummer zestien uit, ‘Fat Pop (Volume 1)’. Daarvan is het nummer ‘Cosmic Fringes’ nu al te beluisteren.

Voor Weller was promotie voor ‘On Sunset’ lastig, waardoor hij besloot zijn focus te verleggen naar de studio. Hij stortte zich op de liedjes waarvoor hij al schetsen op zijn telefoon had gemaakt en legde die vast met behulp van piano en gitaar. Tijdens de zomerperiode, waarin de lockdown versoepeld werd, voegden zijn vaste bandleden zich bij hem in zijn Black Barn studio in Surrey voor de definitieve versies van de liedjes. Ook gasten als Lia Metcalfe, Andy Fairweather Low én Wellers dochter Leah voegden zich bij hem in de studio. Het levert uiteindelijk een divers album op vol verschillende stijlen, met onder meer een ode aan Iggy Pop erop.

Naast zijn werk aan eigen materiaal is de voormalige frontman van de Style Council en The Jam niet te beroerd om andere artiesten van dienst te zijn. Zo werkte hij samen met Stone Foundation aan het nummer ‘Deeper Love’, waarvan op nieuwjaarsdag een remix van Opolopo online kwam.

Deel: