Ruim tien jaar na het verschijnen van hun album ‘Intriguer’ brengt Crowded House begin juni 2021 het album ‘Dreamers Are Waiting’ uit. Met de eerste single van het album, ‘To The Island’, kondigen ze ook hun terugkeer naar het podium aan.

Fans van Crowded House kregen tijdens de lockdown al regelmatig livestreams van de band te zien op de social media kanalen van Neil Finn. Samen met bassist Nick Seymour, solo of in de volledige bandbezetting speelde hij dan enkele nummers van de Nieuw-Zeelandse band. Ook zijn zoons Liam en Elroy zijn te horen op het album, samen met producer en toetsenist Mitchell Froom.

“I’ve always been afraid of just repeating the same formulas, and somehow this feels like a fresh and authentic way to re-approach Crowded House today with an awareness of all our history and where, how and why it began in the first place. The original band mentality and philosophy is still in there, especially with Mitchell now part of it again, working in a different way along with Nick and I.”

Zoals gezegd gaat de band in maart weer op tour! Nieuw-Zeeland heeft het coronavirus onder controle en dat maakt het mogelijk dat bands weer kunnen optreden. Een welkome afwisseling voor Finn en zijn bandleden, na een jaar lang op afstand met elkaar te hebben gewerkt: “We were fortunate to be recording in the studio right before lockdown and so began this album with band tracks recorded live in a room, all brimming with character and energy. We then spent our strangest year, 2020, at a distance from each other but connecting daily, swapping files and making those tracks complete. We’re so excited and grateful to be back in one room together now, rehearsing, first to play live in front of audiences in NZ and soon we hope for the rest of the world.”

‘Dreamers Are Waiting’ is verkrijgbaar vanaf 4 juni.

Deel: