DJ/producer Sam Feldt heeft een nieuwe single ‘Stronger’ uitgebracht, waarop hij samenwerkt met Amerikaanse singer/songwriter Kesha. Op ‘Stronger’ worden het zwoele productiegeluid van Feldt en zijn onmiskenbare pop ‘hooks’ gecombineerd met Kesha’s ontroerende en unieke zangtalent.

Sinds de lockdown heeft Sam Feldt zich meer op de achtergrond bewogen. Na de release van zijn laatste EP ‘Home Sweet Home’ – zijn ode aan het leven thuis – kon hij de gebeurtenissen van het jaar verwerken en zich voorbereiden op 2021. Om zijn hoofd volledig leeg te kunnen maken, aan nieuwe muziek te werken en een nieuw hoofdstuk in zijn carrière te kunnen plannen, besloot hij tijdelijk een social media black-out aan te gaan. De eerste drie weken van dit jaar heeft hij op geen enkel platform iets gepost of gedeeld.

De social black-out ligt nu achter hem en 2021 ligt wagenwijd open. De verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen. ‘Stronger’ gaat over het overwinnen van de laatste obstakels die nog voor ons liggen voor het leven weer beter wordt maar vooral ook over groei. De groei die we als samenleving doormaken, zodat we gezamenlijk aan een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen.

Niemand minder dan Kesha levert een belangrijke bijdrage aan ‘Stronger’. De veelgeprezen Amerikaanse popster, zangeres en songwriter is bekend door haar hits als ‘Tik Tok’, ‘Die Young’ en ‘Praying’, haar meest recente album ‘High Road’, het GRAMMY-genomineerde ‘Rainbow’ en haar onlangs gelanceerde Kesha And The Creepies-podcast. Kesha verzorgt niet alleen een vocale bijdrage, ze is ook mede-componist. Terwijl het nummer wordt gedragen door zachte gitaarlicks, percussie en warme synth-akkoorden, is haar kenmerkende zang de stuwende kracht die de hoopvolle boodschap van ‘Stronger’ tot leven brengt.

Sam Feldt: “Voor mij gaat ‘Stronger’ over een nieuw begin – over een sterker persoon worden in moeilijke tijden. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een pauze ingelast op mijn social media sinds de start van dit nieuwe jaar. Hierdoor kon ik me concentreren op het volgende hoofdstuk dat ik met mijn muziek wil schrijven. Ik denk dat deze samenwerking met popicoon Kesha de toon perfect zet. Ik kan niet wachten om de wereld te laten zien wat ik in petto heb voor 2021 – dit jaar wordt heel speciaal.”

Over Sam Feldt

DJ, producer, ondernemer en duurzaamheidspionier Sam Feldt staat bekend als een van de meest gewilde dance artiesten van deze tijd. Sam heeft al een dubbelalbum en een groot aantal succesvolle releases voortgebracht en maakt muziek die altijd te herkennen is aan zijn typische feel-good sound. De platina-verkopende DJ en producer heeft zichzelf bewezen als echte ondernemer: met zijn eigen platform Fangage – een internet start-up die artiesten en influencers helpt om een diepere relatie met hun fans op te bouwen en de mogelijkheid geeft volledige ownership over deze relaties te hebben – en de lancering van zijn eigen platenlabel Heartfeldt Records in maart 2020.

Daarnaast werkt Sam met zijn stichting Heartfeldt Foundation met veel passie aan het verduurzamen van de muziekindustrie. Met deze stichting promoot hij een duurzame levensstijl volgens het Do-Give-Inspire en Empower-model en zet hij het bereik van verschillende influencers in om bewustzijn rond duurzaamheidskwesties te creëren. De missie van de stichting vormt een rode draad in de bedrijfsvoering van de hele Heartfeldtketen: Heartfeldt Records, Heartfeldt Radio en Heartfeldt Events.

Over Kesha

In haar succesvolle carrière heeft Kesha tien internationale top 10 hits gescoord, meer dan een miljard views op YouTube gerealiseerd, twee nummer één albums uitgebracht en vier nummer één nummers op de Amerikaanse Top 40 radio behaald. Kesha heeft inmiddels bijna 40 miljoen volgers op sociale media en haar nieuwe album ‘High Road’ wordt in de pers als ‘een genre op zich’ onthaald. ‘Even wijs als wild’ (Billboard), een album dat ‘van binnenuit elektrificeert’ (American Songwriter) en ‘een geloofwaardig evenwicht tussen kwetsbaarheid en bravoure waarmee ze naam maakte’ (Stereogum). Haar vorige album ‘Rainbow’, door Entertainment Weekly ‘een artistieke prestatie’ genoemd en door Rolling Stone ‘het beste werk uit haar carrière’. Het album leverde Kesha haar eerste GRAMMY-nominaties in haar carrière op.

Kesha’s activiteiten buiten haar eigen muziek om zijn veelomvattend, van een goed bekeken tv-format tot een bekroonde film, een boek, een cruise en een cosmeticalijn. Als songwriter schreef ze naast haar eigen muziek ook liedjes voor artiesten als Britney Spears, Ariana Grande, The Veronicas en Miley Cyrus. Kesha is als een fervent voorvechter van dierenrechten de eerste wereldwijde ambassadeur van Humane Society International. Als gepassioneerd pleitbezorger voor dierengelijkheid werd ze geëerd met de 2016 Human Rights Campaign Visibility Award. In 2016 won ze de Billboard’s Women in Music Trailblazer Award en in 2018 werd ze uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld in Time Magazine’s toonaangevende lijst Time 100.

Deel: