Wanneer een jazzy-blues-spelende jongen een klassiek-songwriter-meisje ontmoet, is het resultaat een muzikale match made in heaven. Cherry Pill, het zang / gitaar / viool duo uit Zuid-Afrika die hun gedeelde passie voor muziek verkennen door hun eclectische merk Indie Folk-Rock muziek uit te voeren.

Doordachte teksten en zoete vocale harmonieën, ondersteund door de zwevende melodieën van Kristel’s klassiek geschoolde vioolspel en Rory’s blues en jazz-doordrenkte gitaarlicks, dat is Cherry Pill. Een metafoor voor het leven – de zoete en vreugdevolle mix met de bitterzoete momenten om een rijke ervaring vol wendingen te creëren.

Debuutalbum ‘Chocolate Box’ kwam uit in 2014 en elk nummer van dat album deed denken aan een andere emoties – van de weemoedige romantiek op ‘Silent Movie’ tot het duistere broeierige ‘Bare’. Na in 2017 en 2018 door Nederland te hebben getourd, toerde Cherry Pill in 2019 door Duitsland. 2020 was echter net als voor ieder ander een apart jaar en Cherry Pill nam de tijd voor het schrijven van nieuwe muziek.

‘Fall Apart’ is de laatste nieuwe single, die het duo afgelopen weekend uitbracht. Zoals de titel suggereert, vallen dingen soms gewoon uit elkaar, vaak op de momenten dat we het het minst verwachten. ‘Fall Apart’ is een reggae-achtig feel-good nummer, met een Zuid Afrikaanse inslag.

Deel: