In navolging van de betoverende titeltrack ‘Glowing In The Dark’ deelt Django Django de derde officiële single, die afkomstig is van hun aanstaande album. ‘Free From Gravity’ is een boeiend nummer waarin vrijwel alle thema’s samenkomen die op het album worden bezongen. Over de droefgeestige teksten van de single vertelt de band: “It’s really about the planet being in such a mess that we eventually have to leave.”

Ontsnappen aan wanhoop, beperkingen, het leven in een gehucht en de alledaagse realiteit vormt de rode draad door ‘Glowing In The Dark’. Met de glorieuze titeltrack poogt het viertal om in hogere sferen te raken en alle bijzaken te vergeten. Het nummer is gebaseerd op een spoken word sample van Dave Maclean, aangevuld met Moog-synths en drum loops. De videoclip is het werk van de New Yorkse illustrator Bráulio Amado, die in het verleden illustraties maakte Roisin Murphy.

De ‘indie alchemisten’, zoals ze wel eens worden genoemd, zetten in navolging van ‘Winter’s Beach’ EP (2018) weer een stap voorwaarts met ‘Glowing In The Dark’. In twee jaar tijd heeft de band frisheid en zelfvertrouwen hervonden dat hand in hand gaat met een optimistische kijk op de toekomst. ‘Glowing In The Dark’ is verkrijgbaar vanaf 12 februari.

Deel: