‘Rams: Original Soundtrack Album’ van Brian Eno kwam vorig jaar uit als unieke vinyl uitgave tijdens Record Store Day. Het album diende als soundtrack voor de documentaire ‘Rams’ (2018) over de Duitse industrieel ontwerper Dieter Rams. Hij was een van de meest invloedrijke designers van zijn tijd en heeft vele alledaagse producten en apparaten in onze huishoudens vormgegeven.

Door de vele goede recensies en de grote vraag onder fans naar het album, is er alsnog voor gekozen om Eno’s album ook als een gelimiteerde CD-uitgave te lanceren.

Een van de nummers uit de documentaire, ‘Design As Reduction’, is ook terug te vinden op zijn meest recente album ‘Film Music 1976 – 2020’. Hierop is de filmmuziek te horen die Eno schreef voor films van regisseurs als Michael Mann, Peter Jackson, Derek Jarman en David Lynch.

Deel: