Met zijn werk in de reguliere jazzwereld heeft de 34-jarige zanger en pianist Jon Batiste zijn sporen ruimschoots verdiend. Met de aankondiging van zijn nieuwe album ‘WE ARE’, dat op 19 maart uitkomt, en met de verschenen single ‘I Need You’ bewandelt hij echter een nieuw pad. Met een energieke mengeling van jazz, soul en pop is zijn muziek benaderbaar en toegankelijk voor een groter publiek.

Batiste laat zich ook op het politieke vlak niet onberoerd. Deze zomer uitte hij nog zijn onvrede over de ontwikkelingen in Amerika. Zo leidde hij in juni zijn eigen vreedzame ‘WE ARE’ protestmars in Brooklyn, New York en bracht onder diezelfde naam een track uit.

Voor de film ‘Soul’, die eind 2020 op Disney+ werd gelanceerd, werd voor de aftiteling gebruik gemaakt van het nummer ‘It’s Alright’, waarop hij samen met Celeste te horen is. Naast zijn werk als muzikant is Batiste ook als bandleider betrokken bij The Late Show with Stephen Colbert.

Deel: